Ako vybrať vhodný kotol na ohrev vody a kúrenia ? Radí vodoinstalatér ..

Uvažujete o plynovom kotly? Pokiaľ nemáte úplnú istotu v tom prípade si zavolajte na pomoc skúseného vodoinštalatéra. Pretože pojem ako kvalitný vodoinštalatér je žiaľ v dnešnom svete naozaj unikát. Avšak vodoinštalatér Bratislava je rozhodne tým správnym riešením pokiaľ sa nachádzate niekde v okolí.

Poďme teda k veci a podstate tohto blogu. Plynový kotol je vhodným systémom pre vykurovanie. Premyslite ešte, aké konkrétne zariadenie bude pre vaše účely najlepšie. Neviete aké vybrať? Poradíme Vám. Plynové kotly a ich hlavné výhody Plynové kotly sú medzi užívateľmi stále rozšírenejšie. Predstavujú pohodlné vykurovanie, prípadne pohodlný ohrev vody. Oceníte aj jednoduchú reguláciu a celkovo ich jednoduchú obsluhu. Z ďalších výhod vykurovania plynom je predovšetkým ekologická stránka a vysoká výhrevnosť zemného plynu. Zhotovením nového plynového kotla klesnú vaše výdaje na vykurovanie. Moderné plynové kotly sú taktiež efektívnejšie.

vodoinstalater bratislava

Aký druh plynového kotla vybrať? Rozhodli ste sa pre plynový kotol? Existuje však viac druhov plynových kotlov. Aký bude pre vaše účely najlepší? Rozlišujeme tri základné druhy - kondenzačný, stacionárny a závesné. Najprepracovanejším a predovšetkým najúspornejším zariadením je kondenzačný kotol. Má najlepší systém spaľovania plynu, ktorý momentálne nájdete na trhu. Jeho cena je vyššia, ale návratnosť investície je do niekoľko rokov, zhruba do 5 - 6 rokov. Lepšie totiž dokáže využiť vzniknuté teplo.

Kondenzačné plynové kotle postupne nahradzujú klasické teplovodné kotly. Tie majú síce nižšiu cenu, ale spotreba energie je u nich vyššia. Preto sa to z dlhodobého hľadiska nevyplatí. Dnes sa odporúčajú využívať len vo starých domoch, v ktorých by stavebné úpravy potrebné pre fungovanie kondenzačných kotlov boli až príliš nákladné. Plynové kotle rozdeľujeme ďalej na stacionárne a závesné. Výhodou závesných kotlov je, že šetria miesto. Do rodinných domov sa volia na prvé miesto častejšie. Môžete ich umiestniť všade kam ich ide pripojiť k odvodu. Stacionárne kotle si zvoľte v prípade, že máte k dispozícií samostatnú technickú miestnosť. Ich hlavná výhoda spočíva práve vo väčšej konzistencii a životnosti.

Na koniec výber plynového kotla nepodceňujte. Ale, pokiaľ vezmete do vážnosti všetky reálne a definičné aspekty, budete mať rozhodne ekologický plynový kotol, ktorý vám zaistí taktiež aj vysnívanú a stálu požadovanou tepelnú pohodu a zároveň budete mať možnosť sa podieľať na zlepšovaní životného prostredia tou najprimeranejšou cestou.

instalater

Pred kúpou plynového kotla si vytvorte prehľad o jednotlivých typoch zariadení a rozhodne samozrejmosťou by pre vás mala byť aj konzultácia s odborníkom, zvlášť pokiaľ ste v tejto oblasti nováčik a nie ste žiadny „zdatný“ kutil na úrovni.